FC Barcelona zet vol in op komst Haaland

'Barça met Laporta heeft toptarget in vizier: deal moet vóór 2026 gesloten worden'

Vandaag om 14:29

Erling Haaland moet voor de zomer van 2026 speler van FC Barcelona zijn, weet SPORT. President Joan Laporta, die dat jaar zijn ambtstermijn ziet aflopen, wil de Catalaanse club pas verlaten als hij een superster heeft gecontracteerd.

'Laporta doet alles voor Haaland', kopt de sportkrant. Naar verluidt wil de 62-jarige Spanjaard afzwaaien met een toptransfer. 'En het is geen geheim dat Haaland de hoofdrolspeler is', klinkt het. Laporta broedt momenteel op een plan om de Noorse goalgetter van Manchester City in 2025 of 2026 naar Spanje te halen. De preses beseft dat het een flinke operatie wordt, gezien de financieel noodlijdende situatie van de club.

Barça en Haaland hebben in het verleden al met elkaar geflirt. Zo waren er in 2021 gesprekken over een mogelijke overgang. Een aantal jaar later is Laporta bereid om met 'al zijn kracht' Haaland naar Barcelona te halen. De president onderhoudt een goede relatie met Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van Haaland, waardoor er in Catalonië vertrouwen is om een deal te bereiken.

De 24-jarige Haaland speelt sinds de zomer van 2022 bij City. De Noor heeft daar een contract tot medio 2027 en zijn marktwaarde wordt getaxeerd op 200 miljoen euro. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!