Farioli geeft update over blessure Hlynsson

Farioli geeft update over Berghuis en Fitz-Jim: 'Denk dat hij donderdag aansluit'

Vandaag om 19:18

Kian Fitz-Jim keert aankomende donderdag terug op het trainingsveld van Ajax. Dat verwacht Francesco Farioli. De hoofdtrainer van de Amsterdammers gaf ook nog een update over een drietal andere revaliderende spelers, onder wie Steven Berghuis.  

Fitz-Jim maakte tijdens het afgelopen blok indruk op het middenveld van Ajax. Vlak voor de interlandbreak liep hij een spierblessure op. Hij miste het duel met Slavia Praag, en meldde zich af bij Jong Oranje. Inmiddels is zijn rentree aanstaande. "Het gaat goed met hem, dus we denken dat hij donderdag bij het team aansluit", vertelt Farioli tegenover Ajax TV. "We krijgen spelers terug en gaan door naar de volgende uitdagingen."

Fitz-Jim is niet de enige Ajax-speler die de afgelopen periode wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. Datzelfde gold ook voor Berghuis, Sivert Mannsverk en Kristian Hlynsson. Farioli legt uit hoe zij ervoor staan. "Berghuis traint individueel, dus niet met het team. Met Mannsverk en Hlynsson moeten er binnen nog dingen gedaan worden, zodat ze klaar zijn voor een terugkeer naar het veld om individueel te trainen. Weghorst en Henderson zijn weer onderdeel van het team."

Farioli heeft vanwege de interlandperiode een paar vrije dagen achter de rug. Daarin heeft hij teruggeblikt op het voorbije blok. "Het was een interessante periode. Qua resultaten en prestaties, maar vooral qua ontwikkeling van het team. In de zes wedstrijden die we hebben gespeeld zagen we veel verschillende aspecten die belangrijk zijn om mee te nemen naar het volgende blok", vertelt hij.

Komende zondag moeten de Amsterdammers weer aan de bak. Dan staat om 14.30 uur het bezoek aan Heracles Almelo op het programma.