Van Basten over Ronaldo

Van Basten stoort zich: 'Hij regisseert zijn eigen show, totaal niet collegiaal'

Vandaag om 15:08

Marco van Basten heeft zich afgelopen weekend geërgerd aan Cristiano Ronaldo. De Portugees maakte op aangeven van Rafael Leão de 0-2 tegen Polen (1-3), maar een bedankje aan zijn ploeggenoot kon er niet vanaf.

"Je kan met jezelf bezig zijn...", begint Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport. Ronaldo maakte tegen Polen zijn 133ste interlandgoal. "Leão gaat het hele veld over, maakt een geweldige actie, gaat vier man voorbij, schiet op de paal en Ronaldo schiet hem in", somt San Marco op. "Vanaf dat moment ziet Ronaldo niemand meer staan. Hij is zijn eigen show aan het regisseren."

Van Basten vervolgt zijn relaas: "Hij kijkt niet eens naar Leão. Hij moet toch minimaal zeggen: Leão, geweldig gedaan, dankzij jou heb ik een doelpunt mogen maken." Ruud Gullit stelt dat hij met Van Basten wel een goede chemie had in hun gezamenlijke tijd als voetballer. Daar is de voormalig topspits het mee eens. "Maar Ronaldo... Hij kijkt hem niet eens aan. Hij is alleen met zichzelf bezig. Ik vind dat niet kunnen. Dat is totaal niet collegiaal."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!