Kraay enthousiast over Oranje-lichtpunt Wieffer

Kraay: 'Feyenoord denkt: Kolere, als we die samen met Hwang hadden gehad...'

Vandaag om 08:10

Hans Kraay schrok van het optreden van het Nederlands elftal tegen Duitsland, maar één speler kan hem wel bekoren. De ESPN-analist steekt na de 1-0 nederlaag in de Allianz Arena de loftrompet over Mats Wieffer, die meteen na rust in het veld kwam.

"Hij viel gewoon goed in. En Malen ook. Tussen alle vieren en vijven die je moet geven, kun je Wieffer gewoon een 7 geven", oordeelt Kraay tijdens de nabeschouwing van ESPN. "Ik vind het zó mooi om te zien dat hij wél tijd vindt, op een druk middenveld. Je kan hem aanspelen. Quinten Timber kan dat normaal gesproken ook in onze topwedstrijden en in de Champions League. En Gravenberch laat dat elke week in de drukte zien."

De 24-jarige ex-Feyenoorder is pas net weer hersteld. "Wieffer heeft pas drie, vier wedstrijdjes bij Brighton gespeeld. En twee gestart, omdat hij geblesseerd is geweest. Maar het lijkt wel of hij altijd ruimte heeft", herhaalt Kraay nog maar een zijn waardering voor het optreden van Wieffer tegen Duitsland. "En als hij geen ruimte heeft, dan kaatst hij. En als hij enigszins ruimte heeft, dan draait hij open. Dat doet hij heel snel."

Kraay denkt dat ze in Rotterdam nog steeds balen van het vertrek van de controleur. "Als Feyenoord nu kijkt, denken ze: Kolere, als we die samen met Hwang hadden gehad, met Stengs ervoor... Dan hadden ze best een lekker middenveld gehad."