Scorende Emegha 'woest' op familie: 'Dat gaan ze nog wel even horen...'

14 oktober om 21:53

Emanuel Emegha maakte maandagavond een razendsnelle treffer namens Jong Oranje, maar kon daar niet optimaal van genieten. De reden? Zijn familie was nog niet in het stadion aanwezig en had zijn doelpunt niet gezien.

In de rust is te zien dat Emegha wilde gebaren maakt naar de tribune. De aanvaller van Jong Oranje wijst daarbij naar zijn pols. "Ik zeg altijd tegen mijn familie dat ze op tijd moeten komen", lacht Emegha voor de camera van ESPN bij het zien van de beelden. "Ze hadden mijn goal niet gezien, want ze waren te laat! Ik keek naar de tribune, maar zag mijn familie niet."

Toch kan Emegha, die na twee minuten al trefzeker was, er wel om lachen. "Ach ja, Afrikaanse tijd is anders", grapt de boomlange aanvaller. "Ik ben het gewend, maar ze gaan het zo nog wel even van me horen."

Historisch Jong Oranje

Jong Oranje won EK-kwalificatieduel met Zweden met 3-0 dankzij treffers van Emegha, Rav van den Berg en een eigen doelpunt van de bezoekers. Door de zege op Zweden bleef Oranje foutloos in de kwalificatie, een historische prestatie voor het Nederlands voetbal.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!