Koeman kijkt uit naar duels tussen Brobbey en Rüdiger

Koeman kijkt uit naar duels met 'beest' van Duitsland: 'Heel interessant'

Vandaag om 21:12

Ronald Koeman kijkt uit naar de duels tussen Brian Brobbey en Antonio Rüdiger. Het tweetal, beide bekend vanwege onder meer hun fysieke kracht, staat bij de Nations League-wedstrijd tussen Duitsland en Nederland tegenover elkaar. 

Koeman bestempelt de centrale verdediger van Real Madrid en het Duitse nationale elftal vol bewondering als 'een beest'. "Rüdiger zal op Brian spelen en hij zal wat meer 'beest' zijn dan dat Jonathan Tah in de vorige wedstrijd in Nederland was. Het is heel interessant om te zien hoe Brian zich daartegen staande houdt."

De bondscoach van Nederland hoopt dat Brobbey de momenten herkent waarop Oranje de Duitsers pijn kan doen. "Als zij hoog druk zetten, moet Brobbey in de ruimtes diep gaan. Dat moeten we herkennen. Duitsland wil verder van de goal spelen, dus hoe meer diepte bij de spits, hoe beter. Hij heeft het in de vorige wedstrijd (2-2, red.) heel goed gedaan."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!