Conflict op de loer tussen PSV en Schouten

'Conflict ligt op de loer: PSV en Schouten moeten snel met elkaar om de tafel'

Vandaag om 16:50

Er zal snel een gesprek moeten plaatsvinden tussen PSV en Jerdy Schouten om een conflict te voorkomen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Er is onenigheid ontstaan tussen beide partijen over de afwezigheid van de middenvelder bij Oranje.

Volgens het ED legt het verhaal van Schouten een probleem van PSV bloot. 'Er is al veel langer ontevredenheid over de communicatie bij blessures. Soms bij de medische staf, soms bij spelers zelf en al veel langer bij de supporters van de club', zo valt er te lezen.

Schouten liet weten te kampen met een knieblessure, terwijl PSV-trainer Peter Bosz eerder naar buiten bracht dat de Oranje-international kampte met vermoeidheid. 'PSV vindt dat hij vermoeid is, op basis van testen die de club zelf doet.De lezingen van beide partijen zijn dus waarschijnlijk ‘waar’, maar het gaat vooral om wat er naar buiten is gebracht', aldus het ED.

Door de privacywet in Nederland mag een club niet zomaar alles naar buiten brengen over de medische toestand van een speler. Daartegenover willen spelers in de toekomst transfers maken en iedere blessure zorgt ervoor dat clubs mogelijk twijfelen over het aantrekken van de desbetreffende speler. 'Een verhaal dat ze snel ‘moe’ zijn, zou clubs kunnen laten twijfelen over de mentaliteit van een speler', klinkt het.

In dit geval wil Schouten niet als een 'watje' worden gezien, terwijl PSV hem wil beschermen tegen de vele wedstrijden die eraan komen. 'Een goed gesprek tussen beide partijen moet een en ander snel kunnen oplossen, lijkt het vanaf de buitenkant', schrijft het medium. 'Dat gesprek moet er razendsnel komen, want voor PSV staat er veel te veel op het spel om een op het eerste gezicht wat onnozel ogend akkefietje overheersend te laten zijn in de voorbereiding op een hele belangrijke periode met wedstrijden tegen AZ, Paris Saint-Germain en Ajax.'

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!