Bergwijn is te snel afgeserveerd bij Oranje, vindt Verweij

'Met terugwerkende kracht heel gek dat Koeman Bergwijn zo snel heeft afgeserveerd'

Vandaag om 16:45
Laatste update: om 17:35

Ronald Koeman heeft Steven Bergwijn te snel afgeserveerd, meent Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De Ajax-watcher denkt dat de vleugelaanvaller van Al Ittihad nog goed had kunnen functioneren als de rechtsbuiten van het Nederlands elftal.  

"Het blijft een probleemgeval om dat op een goede manier in te vullen", doelt Valentijn Driessen op de rechtsbuitenpositie van Oranje, waar Xavi Simons, Donyell Malen, Bergwijn en Jeremie Frimpong allemaal de kans kregen. "Het is natuurlijk jammer dat Malen vaak weinig klaarspeelt als hij in de basis begint. En ik zie ook voor de rest niet heel veel alternatieven langskomen voor de komende twee of drie jaar. Dat blijft een beetje de achilleshiel van het Nederlands elftal."

"Met terugwerkende kracht blijft het natuurlijk heel gek dat Koeman die Bergwijn zo snel heeft afgeserveerd," vult Verweij aan. "Koeman had natuurlijk heel makkelijk kunnen zeggen: ga naar Saudi-Arabië, doe je best en in principe kom je niet meer in mijn plannen voor. Maar als je het heel erg goed doet, of de nood is aan de man bij het Nederlands Elftal, dan ga ik je misschien toch oproepen. Ik vind dat hij hem nu echt te makkelijk heeft afgeserveerd."

"Het lijkt ook wel een beetje een persoonlijke zaak", antwoordt Driessen, die vermoedt dat Koeman Bergwijn al had afgeserveerd voordat er persoonlijk contact had plaatsgevonden. "Bij andere landen spelen heel veel jongens in Saudi-Arabië. Bij Kroatië een paar, Spanje had er een lopen, Portugal met Ronaldo natuurlijk... In feite moet je spelers beoordelen onafhankelijk van de competitie waar ze zitten."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!