De Telegraaf bespreekt Ajax-gerucht over Antony

Transferzoektocht Ajax bevestigd: 'Antony zou dan een optie kunnen zijn'

Vandaag om 15:45
Laatste update: om 16:01

Mocht Ajax de financiële middelen hebben om daadwerkelijk opnieuw in zee te gaan met Antony, dan zou de buitenspeler een optie kunnen zijn voor de Amsterdammers. Dat zegt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van de Telegraaf. 

Het Engelse medium CaughtOffside bracht Antony maandag plotseling in verband met een terugkeer naar Ajax. Manchester United, de huidige club van de Braziliaan, zou hem komende winter tijdelijk van de hand willen doen. "Dat Ajax op zoek is naar een linksbuiten, een creatieve middenvelder en eventueel een rechtsbuiten, dat is duidelijk", aldus Verweij. "Alleen er wordt de indruk gewekt alsof Ajax nu heel veel kan, maar dat is gewoon niet zo."

Een weerzien met Antony zal dan ook alleen via een huurconstructie tot stand kunnen komen. "Maar ja, zijn salaris is voor Ajax waarschijnlijk al te hoog gegrepen. Misschien dat United wel van hem af wil, en hem voor een prikkie wil verhuren aan Ajax. Ook omdat Ten Hag natuurlijk gewoon trainer van Ajax is geweest. Dan zou dat een optie kunnen zijn", stelt de journalist. 

Antony heeft het erg lastig in de Premier League, en komt daar eigenlijk niet uit de verf. In de Eredivisie heeft hij bij Ajax laten zien wel te kunnen renderen. "Misschien dat hij hier dan weer een beetje vertrouwen kan kweken, want in de Eredivisie loop je je tegenstander al snel voorbij als buitenspeler. Dus ik zou het niet eens zo'n hele gekke optie vinden."

Daar is collega Valentijn Driessen het mee eens. "Normaal gesproken zou je het niet moeten doen, maar deze jongen heeft natuurlijk ook veel voor Ajax betekend. Hij heeft ervoor gezorgd dat de kas gespekt werd met honderd miljoen, dus dan kan je misschien met de hand over je hart strijken."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!