Ceferin haalt uit naar klagende spelers

UEFA haalt uit na stakingsdreigement: 'De grootverdieners klagen...'

Vandaag om 11:15
Laatste update: om 11:16

UEFA-president Aleksander Ceferin heeft toegegeven dat de speelkalender op dit moment zijn limiet heeft bereikt. De Sloveen is wel kritisch op de spelers die dreigen met een mogelijke staking wegens het volle speelschema.

Op een conferentie van de European Clubs Association, de vertegenwoordiger van profclubs in Europa, komt Ceferin te spreken over het volle speelschema. "We moeten erkennen dat de wedstrijdkalender op de volledige capaciteit zit, de grenzen zijn bereikt", stelt de president, die wel duidelijke verschillen ziet. "De impact is heel verschillend tussen clubs en spelers. Sommige clubs en spelers zijn overbelast, andere clubs hebben overcapaciteit."

Vervolgens gaat Ceferin in op een mogelijke staking van profvoetballers. "Ik wil dit graag toevoegen aan mijn verhaal: wie klaagt er? De spelers met de hoogste salarissen en de clubs met de meeste topspelers", aldus de Sloveen. "De spelers die niet veel verdienen en de clubs die met moeite een sterk elftal op de been kunnen brengen, klagen niet. Zij houden ervan om te voetballen."

Ook Jan-Crhstian Dreesen, directeur van Bayern München, is kritisch op het stakingsdreigement. "Het is niet juist dat we bedreigd worden door mensen die qua inkomen bovenaan staan. Er zijn veel andere voetballers die er niet over praten." Onder meer Jules Koundé en Rodri hebben zich uitgesproken over een mogelijke staking wegens de volle speelkalender.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!