Vermeulen over overvolle speelschema's

'Nu worden mensen heel boos, maar zouden naar zestien clubs in Eredivisie kunnen'

Vandaag om 08:08

Arno Vermeulen heeft een aantal opvallende oplossingen bedacht voor de overvolle speelkalender. De verslaggever focust zich daarbij vooral op het Nederlands voetbal.

De kritiek op de moordende speelschema’s groeit alsmaar door. Spelers als Rodri, Aymeric Laporte en Jules Koundé spraken zich al uit en dreigden met een staking. Vermeulen weet hoe er in Nederland een oplossing gevonden kan worden voor de overvolle kalender. "Je kunt natuurlijk een paar dingen bedenken", aldus de verslaggever bij Studio Voetbal van de NOS. "Je schiet er eigenlijk weinig mee op, want alles wat wij hier weghalen wordt dan wel weer internationaal ingevuld."

"We zijn met de play-offs al aan het minderen. Daar zou je mee kunnen stoppen", doelt Vermeulen op de play-offs voor Europees voetbal. Die worden voortaan over één duel gespeeld, maar volgens de verslaggever is het ook een optie om alleen nog de finale te spelen. "Met de beker zitten we altijd te rommelen wanneer de grote clubs instromen. Daar kun je ook nog een keer naar kijken. En je zou natuurlijk ook in Nederland op een gegeven moment wel ooit - en nu worden mensen heel boos - naar zestien clubs in de Eredivisie kunnen."

Volgens de verslaggever spelen veel clubs uit het rechterrijtje 'alleen om niet te degraderen'. Vermeulen heeft voldoende opties, maar veel zal het naar zijn verwachting niet teweeg brengen. "Het kán wel, maar je bereikt er niks mee. Als landen de competities gaan terugschroeven, dan zegt de FIFA: ah, prima. We hebben nog wel een toernooitje, dat kunnen we er nog wel even in frommelen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!