Cucurella spreekt zich uit over drukke speelschema

Opnieuw uitlatingen over drukke speelschema: 'We zijn geen machines'

Vandaag om 10:49

In navolging van Rodri, Jules Koundé en Aymeric Laporte heeft ook Marc Cucurella heeft zich uitgesproken over het drukke speelschema. In een interview met COPE heeft de vleugelverdediger zijn zorgen geuit over de vele blessures.

"Dat zeggen mensen uiteindelijk: veel wedstrijden, weinig rust en we zijn geen machines", steekt Cucurella van wal. "Er zijn veel blessures en dat is lastig. We zijn twee hele belangrijke spelers kwijtgeraakt", doelt de Spanjaard op landgenoten Rodri en Dani Carvajal.

Hoe kan een speler voorkomen om geblesseerd te raken? "Ik kan mezelf niet beheersen", antwoordt Cucurella, die zelf amper te maken heeft gehad met blessureleed. "Ik heb een beetje geluk, want ik heb niet veel spierblessures gehad. Ik hoop dat dit zo blijft."

Bij Spanje liggen Rodri en Carvajal lang uit de roulatie met zware knieblessures. "Het zijn twee aanvoerders en sleutelfiguren in het team. Ze worden gemist", stelt Cucurella. "Op dagelijkse basis hadden we een hele goede groep, maar het belangrijkste is dat ze goed herstellen. We zullen proberen de dingen zo goed mogelijk te doen en het WK te halen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!