Maatsen krijgt voorkeur van Van der Vaart en Janssen

Van der Vaart en Janssen pleiten voor debutant in Oranje: 'Kan echt wat toevoegen'

Vandaag om 06:05
Laatste update: om 10:36

Theo Janssen en Rafael van der Vaart zien graag Ian Maatsen op de linksback positie bij Oranje tijdens het duel met Duitsland. Beide analisten verkiezen de verdediger van Aston Villa boven Jorrel Hato.

Bondscoach Ronald Koeman gaf afgelopen vrijdag tegen Hongarije (1-1) de voorkeur aan Micky van der Ven als linksback. Naar verwachting zal de snelle mandekker van Tottenham Hotspur tegen Duitsland de geschorste Virgil van Dijk centraal achterin vervangen, waardoor de bondscoach een nieuwe oplossing moet vinden voor de linksbackpositie.

Hier kan Koeman kiezen tussen Maatsen en Hato. NOS-verslaggever Arno Vermeulen stelt bij Studio Voetbal dat de back van Aston Villa in de basis start. "Hato werd genoemd alsof hij hoger in de hiërarchie staat dan Maatsen, maar Hato viel tegen Hongarije in toen we met tien man stonden. Ik kan me voorstellen dat je morgen misschien wel met Maatsen start."

Van der Vaart zit ook aan tafel en is het met Vermeulen eens. "Maar ik heb het idee dat Koeman wat minder met Maatsen heeft”, stelt de analist. "Ik vind het wel een hele goede speler. Ik denk dat hij op dit moment de beste linksback is die we hebben."

Ook Janssen sluit zich aan bij de woorden van Van der Vaart. "Mijn voorkeur gaat ook uit naar Maatsen. Hato heeft een hype doorgemaakt, heeft het heel goed gedaan en is snel gekomen. Maar ik vind hem meer een centrumverdediger dan een linksback. Maatsen kan echt wat toevoegen aan het spel."