Beelen over fout tegen NEC

Beelen blikt terug op fout tegen NEC: 'Iets anders kan ik er ook niet van maken'

1 oktober om 20:00

Thomas Beelen heeft snel een punt gezet achter de fout die hij zaterdag maakte op bezoek bij NEC. De verdediger van Feyenoord geeft aan zich vooral te willen focussen op de positieve dingen. Die zijn er volgens hem, ondanks de zeer stroeve seizoenstart, genoeg. 

"Van fouten moet je leren, en precies dat is wat ik heb gedaan na NEC", vertelt Beelen in gesprek met Voetbal International. De centrumverdediger liet zich in De Goffert verrassen door Sontje Hansen, die hem de bal afsnoepte middels een schouderduw, om vervolgens raak te schieten. Die goal kwamen de Rotterdammers slechts deels te boven: 1-1. 

"We hebben de situatie teruggezien", vervolgt Beelen. "We hebben er iets van gevonden en zijn ons daarna gaan richten op Girona. Iets anders kan ik er ook niet van maken, want na iedere fout staat er weer een volgende wedstrijd op het programma."

Die volgende wedstrijd vindt woensdagavond plaats in en tegen Girona, de tweede tegenstander van Feyenoord dit Champions League-seizoen. De Rotterdammers hopen in Spanje weer een stapje in de goede richting te kunnen zetten. "We hadden meer punten willen hebben en beter voetbal willen spelen", erkent Beelen. "Dat zorgt voor een wat andere sfeer dan wanneer het goed gaat en je er lekker in zit. Dan is het een tik als je, zoals tegen NEC, domineert en toch op achterstand komt door een fout. Het positieve is dat we geprobeerd hebben om ons eroverheen te zetten en er alles aan hebben gedaan een resultaat te halen."

Ondanks het vele puntenverlies en het feit dat Feyenoord moeizaam tot kansen komt, focust Beelen zich liever op hetgeen goed gaat. "We doen best veel goed, maar er zijn nieuwe spelers bij, wat zorgt voor een andere relatie in het veld. Daarbij doen we ook een aantal dingen anders in het veld. Maar als ik dan kijk hoe we tegen NEC het eerste half uur echt goed spelen, dominant zijn, dan is dat niet heel anders dan vorig seizoen. Ook in het druk zetten en de tegenstander van ons afhouden, zie ik veel positiefs."