Rep spreekt dankbaarheid uit na succesvolle operatie: 'Hield de mensen wel bezig'

Rep 'ongelooflijk blij' na succesvolle operatie: 'Moeilijke dagen achter de rug'

Vandaag om 20:17
Laatste update: om 22:01

De operatie van John Rep is succesvol verlopen. De voormalig voetballer van onder meer Ajax, Feyenoord, Valencia en het Nederlands elftal lag gedurende de afgelopen week op de intensive care, wachtend op de plaatsing van een pacemaker. Rep is dankbaar voor de massale steun die hij heeft ontvangen, spreekt hij uit tegenover De Telegraaf.

"Ik heb moeilijke dagen achter de rug", vangt Rep aan. "Ik had van artsen hier al langer begrepen dat er wat moest gebeuren. Er waren wat zorgen over mijn hart. Vorige week ben ik niet lekker geworden en dat werd snel nogal heftig. Dat leidde ertoe dat ik naar het ziekenhuis werd gebracht", aldus de oud-international, die aangeeft 'ongelooflijk blij' te zijn met het feit dat hij aan de beterende hand is.

"Het belangrijkste is dat het met mijn gezondheid een stuk beter gaat. Er is een pacemaker bij mij ingebracht. Het hart pompt in het normale tempo en ritme nu. Dat is een geruststellende gedachte", vervolgt de voormalig aanvaller, die blij is met de steun die hij ontving. "Ik heb heel veel berichten gehad. Het heeft de mensen wel beziggehouden, geloof ik. Maar ik vind het ook lief van iedereen."

Het overlijden van Johan Neeskens was een harde klap voor Rep. "Dat was een dieptepunt. Je ligt daar zelf niet in de beste situatie en dan hoor ik opeens dat Nees er niet meer is. Dat was een klap en ik vind het nog steeds heel erg."