VVV-verdediger trekt boetekleed aan en sneert naar scheids

VVV-verdediger trekt boetekleed aan en sneert naar scheids: 'Oliedom'

Vandaag om 17:54

Roel Janssen is schuldbewust nadat hij een rode kaart kreeg in de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en MVV Maastricht. Bij een 2-0 achterstand vloog de verdediger keihard in op een tegenstander en de arbiter kon niet anders dan een rode prent uitdelen.

"Niet slim, gewoon dom. Het was frustratie", begint Janssen in gesprek met ESPN. "Ik raak ‘m verder niet, maar snap dat de scheids hier optreedt."

De VVV-verdediger benadrukt dat hij gefrustreerd was en deelt ook een kleine sneer uit naar de arbitrage. "Het is gewoon frustratie doordat je 2-0 verliest in een derby waarin je de betere bent en ik de scheids heel matig vond. Dat is mijn mening, daar moet ik mee uitkijken. Ik heb er eerder problemen mee gehad. Maar dit zorgt voor frustratie en daardoor maak ik een verkeerde keuze en benadeel ik het team heel erg."

De ESPN-verslaggever van dienst wijst Janssen erop dat hij ervaren is en er nu voor zorgt dat zijn hoofdtrainer moet gaan puzzelen in de defensie. "Het is oliedom. Soms kan je niet verklaren wat er in je hoofd gebeurt. Ik geef de scheids hierdoor de kans om een rode kaart te geven en dat mag niet gebeuren. Zeker niet op mijn leeftijd", aldus de 34-jarige voetballer