Ten Apel over Janssen en Rondo

'Janssen de beste voetbalanalyticus, Rondo enige voetbalpraatprogramma van niveau'

Vandaag om 10:55
Laatste update: om 12:32

Evert ten Napel vindt dat er maar één voetbalpraatprogramma van niveau is in Nederland: Rondo. Bovendien schuift daar met Theo Janssen volgens de oud-commentator de beste voetbalanalyticus van Nederland aan. Ook Jan Mulder kan op lovende woorden rekenen.

De inmiddels tachtigjarige Ten Napel heeft een abonnement bij Ziggo aangeschaft om Europees voetbal te kunnen kijken. 'Bijkomend voordeel van Ziggo Sport is dat ik nu Rondo kan zien; dat vind ik het enige voetbalpraatprogramma van niveau', schrijft de oud-commentator in zijn column voor het Dagblad van het Noorden. 'Theo Janssen (de beste voetbalanalyticus van ons land), Marco van Basten en vooral Jan Mulder zeggen zinnige dingen over de belangrijkste bijzaak van de wereld.'

Volgens Ten Napel sprak Mulder 'briljant, maar vooral ook ontroerend' over oud-teamgenoot Johan Neeskens, die maandag plotseling op 73-jarige leeftijd overleed in Algerije. 'Jan heeft de verbale gave alles op de juiste en mooie toon te duiden', schrijft Ten Napel lovend over Mulder (79).

Ten Napel was tijdens zijn loopbaan als commentator vanaf 1982 te horen bij de NOS. Later werkte hij voor Eredivisie Live, dat vervolgens Fox Sports Eredivisie en ESPN werd. Ook deed Ten Apel van 2005 tot 2019 samen met Youri Mulder het commentaar in het populaire spel FIFA van EA Sports. Af en toe doet Ten Napel nog het commentaar bij oefenduels van PSV voor het Algemeen Dagblad/Eindhovens Dagblad.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!