'Opmerkelijke maatregel Mbappé bij Les Bleus'

'Alles moet wijken voor Ballon d'Or: Mbappé heeft nieuws voor Frankrijk'

Vandaag om 19:34

Kylian Mbappé heeft zich in 2025 de winst van de Ballon d'Or ten doel gesteld. De 25-jarige aanvaller is bereid om drastische maatregelen te nemen om zijn kansen te vergroten, zo weet Foot Mercato-verslaggever Santi Aouna.

Mbappé ligt hevig onder vuur in Frankrijk. De sterspeler van Real Madrid meldde zich af voor de huidige interlandperiode, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Vorig weekend kwam hij namelijk nog wel in actie voor de Spaanse grootmacht. Bovendien werd hij donderdag gespot in het nachtleven van Stockholm, terwijl Les Bleus gelijktijdig in actie kwamen tegen Israël.

Volgens Foot Mercato kunnen de Franse supporters maar beter wennen aan het idee dat Mbappé de komende tijd niet al te vaak het nationale shirt draagt. Hij maakte al in een vroeg stadium bij Les Bleus kenbaar dat hij deze maand niet in actie wilde komen in de Nations League-duels met Israël en België. De rappe aanvaller wil zelfs het liefst alleen in de grote wedstrijden in actie komen om het risico op blessures zo klein mogelijk te houden.

Het maakt allemaal deel uit van het grotere doel van Mbappé. Hij wil in 2025 namelijk de Ballon d'Or winnen. Voor Real Madrid was Mbappé dit seizoen goed voor zeven doelpunten en één assist in elf officiële duels.