Koen Casteels reageert op uitspraken Ronald Koeman over Saoedi-Arabië

Belgisch international spreekt Koeman tegen: 'Zij zouden in Europa meekunnen'

Vandaag om 14:59
Laatste update: om 15:03

Koen Casteels heeft gereageerd op uitspraken van Ronald Koeman. De eerste doelman van België maakte afgelopen zomer een transfer van VfL Wolfsburg naar Al Qadsiah FC, uitkomend in de Saudi Pro League. Koeman noemde de competitie van Saudi-Arabië na de veelbesproken transfer van Steven Bergwijn naar Al Ittihad 'een competitie voor spelers zonder ambitie'. Casteels is het daar niet mee eens.

"Ik vind niet dat je nog kan zeggen dat Saudi-Arabië een exotische bestemming is zoals bijvoorbeeld China, waar er maar twee of drie topspelers naar een bepaalde club mochten gaan en er in totaal slechts tien topspelers in heel de competitie speelden", begint Casteels tegenover Het Laatse Nieuws

"Neem er de opstellingen van Al Nassr, Ittihad en van ons, Al Qadsiah, bij", gaat de sluitpost verder. "Die namen zouden in Europa ook goed meekunnen. Laat ons dus maar van die discussie afstappen", concludeert Casteels. 

Afgelopen zomer maakte ook Bergwijn de overstap van Ajax naar Saudi-Arabië. Meteen na het bekendmaken van dat nieuws, maakte Koeman wereldkundig dat Bergwijn niet meer in aanmerking zal komen voor het Nederlands elftal. Ook de aanvaller sprak de bondscoach destijds al tegen. "Misschien moeten ze hier eerst komen kijken en daarna pas praten", stelde Bergwijn.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!