Thibaut Courtois over eventuele terugkeer bij de Rode Duivels

Ervaren kracht flirt met terugkeer bij Belgisch elftal: 'Natuurlijk mis ik het'

Vandaag om 14:09

Thibaut Courtois (32) heeft gereageerd op een mogelijke terugkeer bij de Rode Duivels. De doelman van Real Madrid - die momenteel kampt met een blessure - geeft aan dat een terugkeer bij de nationale selectie op dit moment nog niet aan de orde is, maar hij mist het spelen voor zijn land wel.

"Natuurlijk mis je dat wel, zeker omdat ik altijd heel graag voor de Rode Duivels heb gevoetbald", laat Courtois weten aan het Belgische Sporza. De sluitpost is voor even terug in België om als ambassadeur een voetbalcourt te openen. Ook gaat Courtois in op de vraag hoe reëel de kans is om terug te keren bij het nationale elftal. 

"Op dit moment is dat een afgesloten hoofdstuk. We zien wel wat de toekomst brengt. Ik hoop alvast op een mooi afscheid wanneer ik met pensioen ga, maar we zien wel hoe we dat zullen doen", stelt Courtois.

Al voelt het ook voor de boomlange Belg ook 'apart' dat hij niet langer afreist naar zijn thuisland om zich te melden bij de nationale ploeg. "Maar anderzijds is het goed dat je lichaam nu wat kan rusten. Ik ben ook niet de enige die dit voelt, denk ik. Op zich is het aantal wedstrijden geen probleem. Maar als je kijkt naar welke duels je nu moet spelen met de nationale ploeg... Frankrijk en Italië zijn toch toppers waarvoor je honderd procent fit moet zijn. Vroeger had je meer oefenwedstrijden, maar die vallen nu weg."

Courtois debuteerde in 2011 bij de Rode Duivels en maakte drie WK's en twee EK's mee. Na een conflict met bondscoach Domenico Tedesco gaf Courtois aan niet meer beschikbaar te zijn voor het Belgische elftal.  

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!