Courtois maakt einde aan onzekerheid en deelt besluit over interlandloopbaan

Courtois maakt einde aan onzekerheid en deelt besluit over interlandloopbaan

22 augustus om 22:19

Thibaut Courtois is niet langer international van België. Althans, niet onder Domenico Tedesco. De doelman van Real Madrid heeft besloten om niet terug te keren bij de nationale ploeg zolang Tedesco aan het roer staat.

Dat deelt Courtois in een bericht op X. Het is geen geheim dat Tedesco en Courtois niet langer door een deur konden. De doelman was er ook niet bij op het EK en wil ook niet terugkeren bij de nationale ploeg. Niet onder bondscoach Tedesco, in ieder geval. 'Ik keer niet terug onder deze coach. Mijn gebrek aan vertrouwen in hem zou niet bijdragen aan de sfeer en hartelijkheid die nodig is', klinkt het.

Daarmee zet Courtois ook een streep onder de onduidelijkheid over zijn toekomst bij België. 'Het spijt me dat ik de supporters moet teleurstellen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit het beste is voor de nationale ploeg. Het eindigt alle onzekerheid en geeft het team ruimte om zich te focussen op haar doelen', aldus Courtois.

Courtois maakte 102 keer zijn opwachting voor de nationale ploeg. Op 15 november 2011 maakte hij onder toenmalig bondscoach Georges Leekens zijn debuut tegen Frankrijk. Hij was voor de nationale ploeg actief op het WK 2014, EK 2016, WK 2018 en het WK 2022.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!