Braziliaanse president wil Seleção zonder Europese 'sterren'

Braziliaanse president pleit voor opmerkelijk beleid en haalt uit naar 'sterren'

Vandaag om 13:33

Een opmerkelijk verhaal uit Zuid-Amerika: Lula da Silva, de president van Brazilië, pleit in eigen land voor een nationaal elftal met alleen spelers uit de Braziliaanse competitie. Da Silva heeft zijn plan zelfs al voorgesteld aan de directeur van de Braziliaanse voetbalbond en haalde daarbij uit naar sterren als Vinícius Júnior, Rodrygo en Raphinha.

Naar aanleiding van de WK-kwalificatiewedstrijd Chili - Brazilië (1-2) schuift Da Silva aan bij het radioprogramma Cope. De president geeft tijdens de uitzending aan met de directeur van de Braziliaanse bond te hebben gesproken over een Seleção met enkel spelers uit de eigen competitie. Volgens Da Silva is de kwaliteit binnen de Braziliaanse competitie 'sterk genoeg' en verdienen deze spelers evenveel kansen als de spelers die in Europa spelen en in plaats van hen opgeroepen worden door bondscoach Dorival Júnior.

Om zijn betoog kracht bij te zetten verwijst de president vervolgens naar de doelpunten van Luiz Henrique en Igor Jesus, beide spelend voor het Braziliaanse Botafogo. Hun treffers beslisten de wedstrijd tegen Chili. "In Brazilië spelen goede spelers, met dezelfde kwaliteit als spelers die in het buitenland actief zijn. Laten we kansen geven aan degenen die hier zijn", pleit Da Silva, die beweert dat er op dit moment geen 'Garrincha of Romário' in Europa speelt. "Er spelen slechts veel jongeren die nog geen sterren zijn in het buitenland."

Tegen Chili stonden onder andere Manchester City-doelman Ederson, aanvoerder Danilo, Marquinhos (PSG), Gabriel (Arsenal), Lucas Paqueta (West Ham United), Savinho (Manchester City) en Raphinha (FC Barcelona) in de basis. Doelpuntenmaker Da Cruz was de enige basisspeler die actief is in de Braziliaanse Série A.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)