Van der Vaart ziet Hato en Van de Ven als Van Dijk-vervangers

Van der Vaart voorspelt wie Van Dijk gaat vervangen: 'Dat vind ik best gek'

Vandaag om 11:15

Rafael van der Vaart denkt dat Jorrel Hato bij Oranje in de ploeg komt voor het duel met Duitsland. De analist denkt dat Ronald Koeman gaat schuiven met Micky van de Ven om Virgil van Dijk te vervangen.

Als analist bij NOS krijgt Van der Vaart de vraag wie de geschorste Van Dijk moet vervangen tegen Duitsland. Daar heeft hij wel een idee over. "Ik denk gewoon Van de Ven, op zijn favoriete positie, denk ik. En dan Hato aan de linkerkant." Tegen Hongarije speelde Van de Ven nog als linksback, maar bij Tottenham Hotspur speelt de verdediger vaak links centraal in de defensie. Eerder gaf Van de Ven ook al aan dat centraal zijn favoriete positie is.

Voor de linksbackpositie zou Koeman ook kunnen gaan voor Ian Maatsen. Bij Aston Villa speelt de Nederlander ook linksback, maar de bondscoach heeft hem nog weinig laten spelen. Van der Vaart vindt dat ook maar apart. "Maatsen lijkt niet zo in beeld bij de bondscoach, wat ik best wel gek vind. Die wordt eigenlijk nooit ingebracht. Dus dat zou kunnen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!