Van Dijk verlaat Oranje-kamp alsnog

Van Dijk komt terug op eerdere woorden en verlaat Oranje-kamp definitief

Vandaag om 10:16
Laatste update: om 10:27

Virgil van Dijk verlaat het kamp van Oranje en keert terug naar Liverpool. Dat heeft de KNVB laten weten. De verdediger is door zijn rode kaart tegen Hongarije geschorst voor de wedstrijd tegen Duitsland en vertrekt dus, ook al zei hij eerder dat hij zou blijven.

Het nieuws dat Van Dijk terugkeert naar Liverpool staat haaks op de uitspraken die hij na de wedstrijd deed bij de NOS. Daar gaf de aanvoerder aan zonder twijfel bij de groep te blijven. "Natuurlijk blijf ik erbij. Voor mij is dat logisch. Ik ben gewoon bij de ploeg en ik zal goed herstellen. Ik heb tachtig minuten gespeeld, dus dat is nodig. Maar dat ik gewoon bij de groep ben, dat zal niet veranderen."

Nadat Van Dijk deze woorden uitsprak, bleek hij toch te twijfelen. Tegenover Voetbal International liet de aanvoerder weer een ander geluid horen. "Ik had de ploeg best nog willen blijven steunen, maar ik heb aangegeven graag naar huis te willen. Er is veel gesproken over al de wedstrijden die we moeten spelen, al die reizen. Het is een goed moment om rust te pakken."

Van Dijk is sowieso niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen Duitsland omdat de verdediger een rode kaart pakte in het duel met Hongarije. In de tweede helft kreeg de aanvoerder twee keer geel binnen drie minuten. Eerst had Van Dijk commentaar op de leiding, waardoor hij geel kreeg en daarna moest hij vanwege een overtreding zijn tweede prent incasseren.

Vervanging

De vraag is nu wie Van Dijk zal vervangen in de wedstrijd tegen Duitsland. Het schuiven met Micky van de Ven lijkt op dit moment het meest waarschijnlijk. De verdediger van Tottenham Hotspur lijkt dan links centraal naar Stefan de Vrij uit te komen en Jorrel Hato zal dan naar alle waarschijnlijkheid als linksback in de ploeg komen. Ian Maatsen is op die positie ook nog een optie.