Kraay enthousiast: 'Veel clubs volgen Timber'

'Timber staat hoog genoteerd bij heel veel clubs, hij maakt internationaal indruk'

Vandaag om 19:44

Hans Kraay is benieuwd naar Quinten Timber in het Nations League-duel van het Nederlands elftal met Hongarije. De Feyenoord-aanvoerder krijgt een kans in de basis door de blessureperikelen op het Oranje-middenveld.

Kraay weet dat veel ogen vrijdagavond op Timber gericht zullen zijn. "Ik lees, met mijn ietwat Engelse achtergrond, veel Engelse kranten. Wat opvalt is dat Quinten Timber hoog genoteerd staat bij heel veel clubs. Ze gaan hem nu volgen in de grote wedstrijden, de Champions League-wedstrijden, en op 30 oktober met Feyenoord - Ajax. Maar vanavond dus ook", vertelt hij bij ESPN. "Hij maakt een geweldige indruk, ook internationaal."

Kraay somt de kwaliteiten van Timber op. "Het is natuurlijk fitheid, dynamiek, zijn eerste balcontact is goed en hij maakt af en toe een goal. Het is een beetje de metamorfose die Orkun Kökcü ook heeft ondergaan in het laatste jaar onder Slot", meent hij. "Het was een goede voetballer, bij FC Utrecht al, maar hij had nog niet de inhoud om een echte box-to-box-middenvelder te zijn. Hij gaf hem aan de goede kleur, maar was niet zo vaak in de zestien van de tegenstander. Dat is er helemaal ingekomen."

De ESPN-analist vindt bovendien dat Timber technisch vaardiger is geworden. "In de kleine ruimte is hij ook heel vaardig. Hij is brutaal en hij heeft een inhoud, dat is werkelijk ongelooflijk", besluit Kraay. Timber vormt tegen Hongarije een middenveld met Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders.