Van Dijk na rode kaart: 'Begrijp ik helemaal niet'

Van Dijk verklapt wat hij tegen arbiter zei: "Ik begrijp dat helemaal niet"

11 oktober om 23:05
Laatste update: 11 oktober om 23:20

Virgil van Dijk vindt het onbegrijpelijk dat hij van het veld werd gestuurd tijdens het Nations League-duel van Oranje met Hongarije. De 33-jarige verdediger windt zich met name op over zijn eerste gele kaart, wegens opmerkingen richting de scheidsrechter.

Van Dijk is inmiddels weer wat afgekoeld. "Ja, het helpt natuurlijk dat je uiteindelijk wel een resultaat haalt. Dan koel je wat sneller af. Je wil natuurlijk nooit van het veld afgestuurd worden en al helemaal niet op deze manier. Maar hoe de jongens nog steeds een resultaat kunnen halen, daar ben ik wel trots op", vertelt hij bij de NOS.

Het is de verdediger niet eerder overkomen dat hij zo snel achter elkaar twee prenten ontving. "Ik ben niet iemand die heel snel gele kaarten pakt, dus ik denk het niet." De eerste ontving hij voor aanmerkingen op de leiding, tot zijn eigen onbegrip. "Ik ben volgens mij de enige die iets mag zeggen. Ik zei hier: last man, doorgebroken speler. Ik vond het rood, want volgens mij had hij geen enkele intentie om de bal te spelen."

"De tweede geef ik hem dan wel een reden om een gele kaart te geven. Ik raak voor mijn gevoel wel eerst de bal, maar ik gaf hem een reden", vervolgt de aanvoerder. "Vooral die eerste begrijp ik persoonlijk helemaal niet. Je wordt heel vaak geattendeerd dat wij als aanvoerders degene zijn die mogen communiceren. Nou ja, ik kom als we achterstaan natuurlijk niet op mijn dooie gemakje aanlopen om mijn zegje te doen. Ik deed dat wel gewoon op een respectvolle manier."

"In die fase waren er sowieso een paar discutabele beslissingen in mijn ogen", aldus Van Dijk, die geschorst zal moeten toekijken tegen Duitsland. "Maar ik blijf er gewoon bij. Natuurlijk", stelt hij.