Kraay ziet in Van de Ven nieuwe Oranje-linksback

Kraay doet voorspelling: 'Hij zou best vaste linksback van Oranje kunnen worden'

Vandaag om 20:16

Hans Kraay jr. denkt dat Micky van de Ven een goede kans heeft om de vaste linksback van Oranje te worden. Met de afwezigheid van Quilindschy Hartman en Nathan Aké kan de verdediger van Tottenham Hotspur zich laten zien.

"De meesten die wel eens Engels voetbal zien hebben ook die rush van 85 meter gezien tegen Manchester United. Erik ten Hag heeft hem nog even een bekeuring gegeven", grapt Kraay bij ESPN over een bejubelde actie van Van de Ven in de wedstrijd tegen Manchester United. "Dan denk ik: 'Geniet lekker van je plek als linksback in Oranje'. Het kan zo maar zijn dat je daar niet meer weg gaat. Quilindschy Hartman komt weliswaar terug, maar Van de Ven zou best wel eens de vaste linksback kunnen worden."

Van de Ven steekt niet onder stoelen of banken dat hij liever als centraal verdediger speelt dan als linksback. Kraay ziet dat de Nederlander deze positie bij Tottenham Hotspur uitstekend invult, maar blijft bij zijn standpunt dat hij zich in Oranje op de linksbackpositie moet focussen. "Daar hebben wij geen boodschap aan en Koeman ook niet. Hij speelt bij Tottenham meestal centraal en dat doet hij fantastisch."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!