Kraay vol ongeloof over Schouten-situatie bij PSV

Kraay vol ongeloof over PSV: "Echt totaal de omgekeerde wereld"

Vandaag om 20:10

Hans Kraay snapt niets van de recente gang van zaken bij PSV. De Eindhovense club was naar verluidt niet blij dat Jerdy Schouten openbaarde dat hij een knieblessure heeft.

Schouten moest zich afmelden bij bondscoach Ronald Koeman voor de Nations League-duels van Oranje met Hongarije en Duitsland. Volgens Peter Bosz kampte hij met 'algehele vermoeidheid', maar de controleur ontkende dit vrijdag in een interview met De Telegraaf. Hij benadrukte met een knieblessure te kampen. Kraay kijkt er raar van op. "Heel gek. Ik vind het heel vreemd", zegt hij bij ESPN.

"Ik snap wel dat er een privacy wet is, maar ik snap het ook niet", gaat de verslaggever verder. "Ik vind dat je aan je supporters verplicht bent om hen te informeren wat je sterspelers mankeren. Daar is toch niets mis mee? Bij PSV zijn ze meestal niet zo geheimzinnig. Marcel Brands en Earnest Stewart houden je niet op afstand, zij zijn een open boek. Waarom zeg je dan niet gelijk dat hij last van zijn knie heeft? Wij dachten nu dat hij half naar de gallemiezen was."

PSV zou bovendien niet blij zijn met de uitspraken van Schouten. "Ik heb gelezen dat hij op het matje moet komen. Het lijkt mij wel echt totaal de omgekeerde wereld dat als iemand de waarheid vertelt, dat je op het matje moet komen om de volgende keer niet de waarheid te vertellen", stelt een verbaasde Kraay. 

Schorsing Bosz
Het was ook nog onrustig om uitspraken van Bosz. De PSV-trainer zei dat hij Danny Makkelie 'helemaal niets vindt'. Daarvoor hangt hem nu een schorsing boven het hoofd. "Ik vind het echt topcoach-onwaardig. Blijf van een scheidsrechter af, wat je ook van hem vindt", oordeelt Kraay. "Maar hij hoeft niet geschorst te worden. Hij is al gestraft, want hij heeft half Nederland over zich heen gekregen. Wat mij betreft is het basta en kan hij op de bank zitten tegen AZ."