Woede en verbijstering in Frankrijk om Mbappé

'Verheven' Mbappé zorgt voor verbijstering in Frankrijk: 'Onvergeeflijke fout'

Vandaag om 19:44

Kylian Mbappé ligt zwaar onder vuur in Frankrijk. De aanvoerder van de nationale ploeg meldde zich af voor de huidige interlandperiode en werd donderdagavond gesignaleerd in het nachtleven van Stockholm, terwijl zijn collega-internationals in actie kwamen tegen Israël.

Les Bleus versloegen Israël met 1-4, maar daags na de klinkende Nations League-zege gaat het in Frankrijk alleen maar over Mbappé. Hij besloot zijn snipperweek in te vullen met een bezoekje aan Stockholm, waar hij aanschoof voor een exclusief diner in een nachtclub. En dat terwijl hij niet kon spelen vanwege een blessure.

"We hebben je heel hoog zitten, maar dit kun je niet maken. Dit is een onvergeeflijke fout", foetert oud-international Jerôme Rothen bij RMC. "Wat er nu is gebeurd, toont aan dat hij zich verheven voelt boven iedereen, zelfs boven Didier Deschamps (bondscoach, red.). Ik verzoek Deschamps om zijn verantwoordelijkheid te nemen en Mbappé de aanvoerdersband af te nemen."

Mbappé lag al onder vuur in Frankrijk, omdat hij in het weekend voor de interlandperiode nog wel in actie kwam voor Real Madrid. Toen had hij zich al afgemeld voor Les Bleus. Op de foto's van de Zweedse pers is overigens te zien dat Mbappé een poging deed om zijn identiteit te verbergen. Daar slaagde hij niet in.