Driessen pleit voor basisplaats Quinten Timber bij Oranje

Driessen pleit voor basisdebutant bij Oranje: 'Hij verdient een kans'

Vandaag om 17:40

Valentijn Driessen hoopt dat Quinten Timber in de basisopstelling staat van het Nederlands elftal voor het Nations League-duel met Hongarije. Volgens de journalist maakt de Feyenoord-captain meer aanspraak op een kans in de basis dan voormalig ploeggenoot Mats Wieffer.

In de Kick-off podcast van De Telegraaf komt de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal ter sprake. Middenvelders Joey Veerman, Jerdy Schouten en Teun Koopmeiners behoren niet tot de selectie wegens blessures en dus lonken er kansen voor andere spelers. "Waar Koeman naar neigt, laat hij niet los, maar ik denk dat je een heel mooi middenveld kunt formeren met Tijjani Reijnders, Quinten Timber en Ryan Gravenberch", steekt Mike Verweij van wal.

"Ik denk dat je dan heel veel hetzelfde laat, dus dat lijkt me het meest logische middenveld voor vanavond (vrijdag, red.)", gaat Verweij verder. Driessen sluit zich aan bij zijn collega. "Heel complementair. Koeman heeft Timber eerder al een aantal keer een pluim gegeven voor zijn optredens als invaller in het Nederlands elftal. Dus het zou logisch zijn om hem daar neer te zetten en niet Wieffer. Die is er later bijgekomen, heeft alleen een aantal invalbeurten en een paar basisplaatsen bij Brighton gehad. Maar hij kent nog geen hele gelukkige seizoensstart, dus ik neem aan dat het Timber wordt."

Daarnaast concludeert Driessen dat Timber in goede vorm verkeert bij Feyenoord. "Hij stond vorige week nog in het elftal van de week in de Champions League en deed het tegen Girona heel goed voor Feyenoord", vertelt hij. "Hij verdient ook een keer een kans op die positie." Timber stond nog geen enkele keer in de basis van Oranje, maar hij kwam wel drie keer binnen de lijnen als invaller.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!