PSV niet blij met Schouten

PSV niet blij met uitspraken Schouten: 'Snel met elkaar rond de tafel gaan zitten'

Vandaag om 13:59
Laatste update: om 14:13

PSV is niet blij met de uitspraken van Jerdy Schouten tegenover De Telegraaf. De middenvelder onthulde dat zijn afwezigheid bij Oranje niets te maken heeft met vermoeidheid, maar met een knieblessure.    

"Daar zijn we niet blij mee", laat PSV weten tegenover de NOS. "Voor beide kanten van het verhaal valt wat te zeggen. De bedoeling is om samen snel rond de tafel te gaan zitten om dit in de toekomst niet meer te laten gebeuren."

Peter Bosz liet weten dat Schouten zich niet bij Oranje meldde vanwege algehele vermoeidheid. Tegenover De Telegraaf onthulde Schouten dat dat niet klopte. "Ik heb met pijnstillers tegen Sporting nog dingen kunnen onderdrukken, maar daarna werd het alleen maar erger. De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik Sparta-thuis en de twee interlands van Oranje moest overslaan."

"Uit de MRI blijkt ook dat er bij de botkneuzing vocht is gevonden", vervolgde Schouten. "Dat moet gewoon even herstellen. Er is verder niks kapot, niets met mijn meniscus of banden. De pijn moet alleen weg. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren en het liefst al in de kraker tegen AZ."

Schouten mist dus door die pijnlijke knie, en niet door vermoeidheid, de duels van het Nederlands elftal. Vrijdagavond is Hongarije om 20.45 uur de tegenstander in de Puskás Arena. Maandag nemen Ronald Koeman en co. het op tegen Duitsland in de Allianz Arena. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!