Stadion zit Feyenoord dwars: 'Stijging van eigen vermogen is al knap'

Stadion zit Feyenoord dwars: 'Stijging van eigen vermogen is al knap'

Vandaag om 09:54

Feyenoord presenteerde onlangs de jaarcijfers en kwam naar buiten met de op één na grootste winst ooit. Toch zit er een andere kant aan het verhaal, zo geeft Mikos Gouka aan in de AD Voetbalpodcast.

"Feyenoord haalt vrij weinig uit het eigen stadion, dus een stijging van het eigen vermogen is daar al vrij knap", constateert Gouka, die de Rotterdammers hierin ziet achterlopen op Ajax en PSV. Ook geeft de journalist aan dat er ook voor veel geld verkocht is en de Champions League veel heeft opgeleverd, maar het eigen vermogen toch niet 'spectaculair is gestegen'. "Dat komt natuurlijk ook omdat ze investeringen hebben gedaan. Bijvoorbeeld de eigen streamingsdienst, al zal dat geen miljoenen hebben gekost, en er is geld gestoken in de opleiding."

Grote klappers met inkomende transfers kwamen er niet in de Kuip. "Toch is het ook als je investeert en je haalt drie keer een Luka Ivanušec binnen, al moet ik oppassen wat ik zeg, dan schrijf je heel veel af waardoor je netto winst ook keldert. Pas aan het einde kwam er vijftien plus twee miljoen op tafel voor Skov Olsen. Een aanvaller van Club Brugge, maar toen was er eigenlijk al geen tijd meer."

Gouka merkt bovendien op dat er in de Eredivisie drie clubs zijn die begroten op Champions League-niveau, terwijl er twee directe startbewijzen zijn. "Dat wordt een ratrace. Ze lijken allemaal rekening te houden met Champions League, en er zijn maar twee plekken en straks misschien maar één. Dat wordt echt een strijd voor het tweede ticket, ervan uitgaande dat PSV dit jaar weer makkelijk kampioen wordt."