Vink over Feyenoord-talent: 'Zechiël is zó technisch'

Vink bewondert Feyenoord-talent: 'Zó technisch, zó'n goede balbehandeling'

Vandaag om 20:15

Marciano Vink is een groot bewonderaar van Feyenoord-talent Gjivai Zechiël. De ESPN-analist steekt voorafgaand aan het oefenduel van Jong Oranje met Mexico de loftrompet over de twintigjarige middenvelder.

"We moesten aan het begin van het seizoen onze One to Watch doorgeven, ik heb toen hem doorgegeven", begint Vink zijn lofzang over Zechiël. "Ik vind het zo'n mooie speler. Ik ken hem al vanaf de jeugd. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar als ik heel eerlijk ben vind ik hem tussen de 8 en de 10 in op zijn allerbest. Hij is zó technisch, zó'n goede balbehandeling en hij heeft een heel goed oog voor ruimte en diepte. Wat hij ook bezit is het druk naar voren zetten."

"Maar in de kleine ruimte heeft hij zo een mooie en vooral snelle balbehandeling. En hij gaat er volle bak in", vervolgt Vink, die ziet dat Zechiël er nog niet al te vaak aan te pas komt bij Feyenoord. "Het is jammer dat hij nog maar tweeënhalf wedstrijden in Feyenoord 1 heeft gespeeld. Ik snap het ook wel, want je hebt Hwang, Timber en Milambo. Zechiël moet de strijd dan waarschijnlijk met Milambo aangaan en dat wint die laatste op dit moment. Terecht, maar ik vind Zechiël zo'n mooie voetballer. Ik verwacht er heel veel van."

Zechiël begon dit seizoen pas twee Eredivisie-wedstrijden in de basis en één keer was hij invaller. Daarnaast deed hij een uur mee in het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV.