Schouten weerspreekt berichtgeving PSV over blessure

Schouten weerspreekt berichtgeving PSV: 'Daarna werd het alleen maar erger'

Vandaag om 07:12

Jerdy Schouten kampt op dit moment met een knieblessure. PSV communiceerde dat de middenvelder wegens 'algehele vermoeidheid' niet kon worden opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar volgens Schouten klopt die informatie niet.

Schouten wil niet neergezet worden als een speler die in oktober afhaakt wegens vermoeidheid. "Ik heb met pijnstillers tegen Sporting nog dingen kunnen onderdrukken, maar daarna werd het alleen maar erger", vertelt de Oranje-international aan De Telegraaf. "De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik Sparta-thuis en de twee interlands van Oranje moest overslaan."

"Uit de MRI blijkt ook dat er bij de botkneuzing vocht is gevonden", vervolgt Schouten zijn verhaal. "Dat moet gewoon even herstellen. Er is verder niks kapot, niets met mijn meniscus of banden. De pijn moet alleen weg. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren en het liefst al in de kraker tegen AZ (op 19 oktober, red.)."

Inclusief de voorbereiding speelde Schouten afgelopen seizoen bijna zestig duels. "Natuurlijk is dat een zwaar jaar. Zoveel partijen, met ook interlands en Europese duels van PSV, speelde ik in mijn carrière in één jaar niet eerder", stelt hij. "Na het EK was er ook geen vakantie vanwege de geboorte van onze dochter. Maar die vermoeienissen zullen bij mij nooit een reden zijn om wedstrijden over te slaan, laat staan een hele periode bij Oranje."

Inmiddels heeft Schouten met bondscoach Ronald Koeman gesproken over zijn kwetsuur. "Ik heb een heel goede relatie met hem", zegt de middenvelder. "Ik voel me op mijn plek bij deze bondscoach. Daarom is er ook een goed EK uitgerold. Ik had dolgraag gespeeld in deze laatste interlands van het jaar, ook omdat we een hartstikke fijne groep hebben."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!