Schreuder over sfeer in Nederland

'De Sfeer in de Arena en De Kuip is zeker zo goed als op Anfield en Old Trafford'

10 oktober om 23:51

Joep Schreuder vindt dat Nederlandse fans sommige dingen groter maken dan ze zijn. Wedstrijden in de Premier League worden volgens de journalist van de NOS bijvoorbeeld flink gehyped. 

"Laatst was ik bijvoorbeeld op Old Trafford en in mijn boek staat er een passage over Anfield. Iconisch, daar moet je geweest zijn, zeggen we dan", steekt Schreuder van wal tegenover Voetbal International. "Maar de sfeer in De Kuip of zelfs de Johan Cruijf ArenA of De Grolsch Veste, is zeker zo goed hoor. Daarmee wil ik zeggen dat we andere dingen wel heel groot willen maken."

"Ik plaag mensen graag met het Engels voetbal", gaat Schreuder verder. "Daar regelen buitenlanders alles, of het nou eigenaren, spelers of trainers zijn. We moeten in Nederland niet te klein doen. We hebben prachtige stadions en FC Twente is toch ook hartstikke leuk?"

"Ik houd ook meer van de verhalen van verliezers. Als iets wordt overdreven, wil ik de andere kant op. Is Priske wel zo slecht als beweerd wordt? Hoe harder mensen roepen dat iets zo is, hoe meer ik mijn best zal doen om het tegendeel te bewijzen. Peter Bosz was bijvoorbeeld toch ook altijd die Kamikaze-trainer? Dat speelt totaal niet meer… Als ik mezelf zo hoor, klink ik wel een beetje als een suffe leraar", concludeert Schreuder.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!