Wedstrijdverslag Jong Oranje - Jong Mexico

Jong Oranje wint nipt van Jong Mexico dankzij doelpunt debutant Dekker

10 oktober om 21:58
Laatste update: 10 oktober om 21:58

Jong Oranje is er nipt in geslaagd om te winnen van Jong Mexico. Het oefenduel in Almelo eindigde door een doelpunt van Maxim Dekker in 1-0.

Bondcoach Michael Reiziger begon het oefenduel met veel spelers die normaal gesproken niet in de basis staan bij Jong Oranje. Dat zorgde niet bepaald voor een vliegende start. Het liep niet bij de talenten van Nederland. Spelers als Denso Kasius, die meermaals over de linkerflank denderde, en Gjivaj Zechiël vielen wel positief op. Laatstgenoemde kreeg met een dubbele kopbal de grootste kansen van de eerste helft, maar tot een treffer leidde het niet.

Ook in de tweede helft wilde het lang niet vlotten voor Jong Oranje, terwijl de leeftijdsgenoten van Mexico ook geen potten konden breken. In de 71e minuut paste Reiziger twee wissels toe. Neraysho Kasanwirjo kwam in het veld voor lichtpuntje Kasius en Noah Ohio moest het veld ruimen voor Youri Regeer. Niet veel later kwam Jong Oranje op voorsprong uit een corner. Debutant Dekker maakte vanuit de kluts de 1-0 voor de jongelingen.

In de slotfase kreeg Myron van Brederode nog een zaag te verwerken van Pablo Monroy. De rechtsback kwam weg met geel. In de slotfase werd er niet meer gescoord, waardoor Jong Oranje er met de zege vandoor ging. Aanstaande maandag neemt Jong Oranje het in de EK-kwalificatie op tegen Jong Zweden. De mannen van Reiziger kunnen dan bij een zege de perfecte score van dertig punten in tien duels voltooien. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!