Owusu-Oduro over Jong Oranje en AZ

Met verbeterpunten naar Jong Oranje: 'Ik wil meer schijt hebben'

Vandaag om 09:47

Rome-Jayden Owusu-Oduro weet wat zijn verbeterpunten zijn. De twintigjarige doelman van AZ en Jong Oranje blijft, hoewel hij te boek staat als een van de grootste keeperstalenten in Nederland, nuchter.

Bij Jong Oranje concurreert Owusu-Oduro met NEC-keeper Robin Roefs om een plek onder de lat. "We zijn beiden jonge keepers en spelen bij grote clubs in Nederland. Dat is voor ons heel mooi en ook voor onze clubs, die beide eigen opgeleide keepers kunnen inzetten", zegt hij tegen ESPN. "Het is aan ons om ons te laten zien en het waar te maken."

"Ik vind Robin zowel voetballend als op de lijn erg goed", gaat Owusu-Oduro verder over Roefs. "Hij heeft een goede trap. Ik heb dat zelf ook, maar ik heb ook mijn verbeterpunten. Daarom is dit een goede en grote stap om te komen waar ik straks wil zijn." Zijn verbeterpunten weet Owusu-Oduro als geen ander. "Ik wil echt gaan heersen in de zestien bij hoge ballen en meer schijt hebben. Dat is iets waar ik veel mee bezig ben. Ik weet dat het niet vanzelf komt, maar het is wel een groot onderdeel van het keeper zijn."

Met Jong Oranje speelt Owusu-Oduro deze interlandbreak tegen Jong Mexico (vriendschappelijk) en Jong Zweden (EK-kwalificatie). Als het duel met Zweden wordt gewonnen, schrijft Jong Oranje geschiedenis: nooit werd een kwalificatiereeks met het maximaal aantal punten perfect afgesloten.