Ten Hag hoeft niet te vrezen voor Southgate

Ten Hag hoeft voor één man niet te vrezen: 'Ga komend jaar niet aan de slag'

Vandaag om 21:13

Gareth Southgate gaat komend seizoen niet aan de slag als manager. Dat laat de bij Engeland vertrokken oud-bondscoach weten bij ECAEurope. Dat betekent dat Erik ten Hag niet hoeft te vrezen dat de Engelsman staat te trappelen om zijn functie bij Manchester United over te nemen. 

"Ik geniet van mijn leven", steekt Southgate van wal. "Er is geen haast. De afgelopen elf jaar heb ik me volledig gefocust op de bond. Ik heb veel soorten ervaringen. Ik weet zeker dat ik het komende jaar niet aan de slag ga. Ik moet mezelf de tijd geven om goede beslissingen te nemen."

"Als je net uit een grote rol komt, moet je je lichaam en geest rust geven", gaat Southgate verder. "Ik heb het geluk dat er zich veel mooie mogelijkheden aandienen. De business-kant van het voetbal is erg interessant. Ik hoef niet per se alleen coach te zijn. Natuurlijk heb ik geweldige dingen meegemaakt, maar iets zoals het nationale elftal van Engeland is lastig te vinden."

Southgate laat dus weten komend jaar niet aan de slag te gaan en het is niet zeker dat hij terugkeert als coach. De naam van de Engelsman werd afgelopen zomer en ook de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan Manchester United. The Mancunians lijken voorlopig sowieso vast te houden aan Ten Hag. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!