'Mazraoui ondergaat preventieve hartoperatie, Ten Hag moet hem mogelijk missen'

'Mazraoui ondergaat preventieve hartoperatie, Ten Hag moet hem mogelijk missen'

Vandaag om 15:59
Laatste update: om 16:03

Noussair Mazraoui heeft een preventieve hartoperatie ondergaan, zo melden verschillende media. De rechtsback van Manchester United kreeg last van hartkloppingen, nadat hij eerder al kampte met een ontsteking aan zijn hartzakje.

Op het WK in Qatar werd Mazraoui besmet met het coronavirus. Daardoor kampte hij later weer met een ontsteking aan zijn hartzakje. Daar is de Marokkaans international nu al enige tijd van hersteld, maar nu heeft hij dus een preventieve relatief lichte hartoperatie ondergaan. Mazraoui zou in de afgelopen periode last hebben gehad van hartkloppingen. Het is niet duidelijk of en in welk verband dit staat met zijn eerdere hartproblemen.

Feit is in ieder geval dat Mazraoui nu moet herstellen van de ingreep. De verwachting is dat hij 'binnen enkele weken' weer inzetbaar is, zo melden media als de BBC. De kans lijkt daardoor goed aanwezig dat Mazraoui de eerste duels na de interlandperiode van United moet missen. De formatie van Erik ten Hag, die op de schopstoel zit, neemt het volgende week zaterdag in eigen huis op tegen Brentford. Daarna volgen uitduels bij Fenerbahçe en West Ham United.