Boulahrouz velt oordeel in spitsendiscussie Oranje

Boulahrouz velt oordeel in spitsendiscussie Oranje: 'Hij is completer'

Vandaag om 21:06

Khalid Boulahrouz heeft een voorkeur voor Joshua Zirkzee bij het Nederlands elftal. De voormalig verdediger vindt de spits van Manchester United completer dan concurrent Brian Brobbey.

Boulahrouz laat bij Ziggo Sport beelden zien van het duel met Duitsland vorige maand en vindt dat je met Brobbey als aanspeelpunt 'heel mooie dingen kunt doen'. "Alleen wat je hebt met Brobbey, is dat het spel een beetje vertraagd. Hij had wel een mooie assist op Dumfries, hij schermde de bal goed af. Dat zijn wel de dingen die hij met zich meebrengt."

"Als je dan kijkt naar Zirkzee, dan vind ik hem wat completer voor het spel dat Nederland wil spelen", gaat de Kannibaal verder. "Hij laat zich heel vaak inzakken en bindt tegenstanders. Met hem heb je meer dynamiek. Het spel gaat gewoon wat sneller. Het is heel lastig voor tegenstanders om grip op hem te krijgen."

Boulahrouz denkt dat Brobbey voorspelbaarder is. "Als jij continu in duel kunt gaan met je tegenstander, dan leer je hem kennen en kun je anticiperen. Bijvoorbeeld door er voor te komen of hem uit balans te brengen. Bij Zirkzee is dat veel lastiger."

Bondscoach Ronald Koeman lijkt voorlopig geen vaste spits aan te willen wijzen bij Oranje. "Je kunt in wedstrijden gebruikmaken van de een en van de ander. Daarom zet ik mij niet vast op één iemand", zei hij donderdag op een persconferentie.