Mislintat heeft het moeilijk bij Dortmund

'Mislintat overhoop met Dortmund-leiding, gesprek met Minteh leidt tot botsing'

Vandaag om 13:33

Sven Mislintat blijft de verhoudingen op scherp zetten bij Borussia Dortmund. Intern bij Die Schwarzgelben rijst de vraag of de voormalig technisch directeur van Ajax ooit door een deur gaat kunnen met sportief directeur Sebastian Kehl en directeur sport Lars Ricken.

Mislintat keerde vorige zomer als technisch directeur terug bij Dortmund. In zijn nieuwe functie valt hij onder Kehl en werkt hij nauw samen met trainer Nuri Sahin. Afgelopen zomer liepen de spanningen geregeld hoog op, schetst de Duitse tak van Sky Sports in een analyse. Zo waren de besluitvormers het niet eens over de transfers van Waldemar Anton, Pascal Groß en Yan Couto.

Ook om Olympique Lyon-belofte Rayan Cherki was veel te doen op de burelen bij Dortmund. De 21-jarige Fransman wilde graag naar Dortmund verkassen, maar intern waren er twijfels. De spanningen liepen zo hoog op, dat Mislintat en Sahin ruzie kregen en hun relatie sindsdien bekoeld is. Later in de window ging het mis tussen Kehl en Mislintat. BVB had voormalig Feyenoord-huurling Yankuba Minteh op de lijst staan, waarna Mislintat op eigen houtje gesprekken voerde. Deze gesprekken vallen onder het takenpakket van Kehl, waardoor ook zij botsten. Minteh koos uiteindelijk voor een move naar Brighton & Hove Albion.

Sky stelt dat één ding duidelijk is, nu de verhoudingen anders zijn gekomen te liggen na een moeizame transferperiode: Mislintat is ondergeschikt aan Kehl. De 51-jarige Mislintat zal spelers gaan aanbevelen aan Kehl, die vervolgens de onderhandelingen moet voeren. Ricken krijgt de taak om de twee te laten samenwerken. 'Beiden moeten hun ijdelheid opzij zetten', klinkt het.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!