Dortmund-directeur spreekt over 'uitdagende' Mislintat

Dortmund-directeur erkent spanningen: 'Mislintat heeft uitdagende persoonlijkheid'

Vandaag om 16:18

Sportdirecteur Lars Ricken geeft toe dat Sven Mislintat soms voor spanningen zorgt bij Borussia Dortmund, maar volgens hem is de situatie nooit geëscaleerd. Wel heeft de voormalig technisch directeur van Ajax 'een uitdagende persoonlijkheid', vertelt de bestuurder aan ZDF.

Mislintat keerde aan het begin van de zomer als technisch directeur terug bij Dortmund. Eerder was hij al hoofdscout bij de Bundesliga-topclub. In zijn nieuwe functie valt hij onder sportief directeur Sebastian Kehl, terwijl hij ook nauw samenwerkt met trainer Nuri Sahin. Er zouden gedurende de transferzomer grote spanningen zijn geweest tussen Mislintat en de andere twee. Duitse media sloten zelfs een ontslag niet uit van Mislintat, die naar verluidt te veel invloed wilde uitoefenen op het transferbeleid.

Ricken ontkent dat een snel vertrek van de ex-directeur van Ajax aan de orde was, maar geeft toe dat er af en toe onenigheid is. "Natuurlijk heeft Sven een heel uitdagende persoonlijkheid. Maar dat helpt ons juist allemaal vooruit. Je hebt daardoor altijd het gevoel dat je op de toppen van je kunnen moet werken", stelt de voormalig middenvelder, die in 1997 de Champions League won met Die Borussen. "Het is nergens geëscaleerd", benadrukt hij. "Ik denk dat de transferperiode heeft laten zien welke invloed Sven heeft. Hij gaf ons uiterst belangrijke input om Waldemar Anton en Serhou Guirassy binnen te halen. Sebastian leidde vervolgens de onderhandelingen over de contracten. Dat was uitstekend teamwerk."