Milambo over toekomstplannen bij Feyenoord

Mentale problemen bij Feyenoord: 'Mijn zelfvertrouwen was verdwenen'

Vandaag om 12:39

Antoni Milambo is voorlopig nog niet van plan om Feyenoord te verlaten. De middenvelder is vastberaden om eerst te slagen in Rotterdam alvorens hij een uitdaging elders aan wil gaan. Ook komt hij te spreken over zijn mentale problemen na zijn debuut op jonge leeftijd.

"Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik wil slagen bij Feyenoord. Pas als ik écht mijn stempel kan drukken op het elftal, wil ik eventueel verder kijken. ", begint Milambo in gesprek met De Telegraaf. De international van Jong Oranje woonde als kind dicht bij De Kuip en kon het gejuich van de fans na een Feyenoord-treffer horen. "Het is zo’n geweldige ervaring om er te mogen spelen, het blijft altijd mooi als de fans losgaan."

Tijdens het Champions League-duel met Girona (2-3 winst) was Milambo goed voor de tweede Rotterdamse treffer. Dit doelpunt gaf hem een boost, zo vertelt hij. "Ik denk dat elke jonge speler een Champions League-doelpunt goed kan gebruiken", aldus de middenvelder. "De complimenten van je ploeggenoten, die zien dat jij belangrijk kan zijn, dát werkt al brandstof en geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden."

In de zomer van 2021 werd Milambo met 16 jaar en 131 dagen de jongste Feyenoord-debutant ooit. Daarna kreeg de jongeling te maken met mentale problemen. "Ik dacht dat ik er al was, maar dat was natuurlijk niet zo", legt hij uit. "Ik mocht weliswaar iedere dag met het eerste meetrainen, maar speelde in Jong. Ik vond dat verwarrend en twijfelde of ik wel goed genoeg was. Mijn zelfvertrouwen was verdwenen."

:fire: 2