Ronaldinho koopt Amerikaanse club

Buitenspel: Braziliaanse voetballegende Ronaldinho koopt Amerikaanse club

Vandaag om 11:43

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Braziliaanse voetballegende Ronaldinho koopt Amerikaanse club
Sinds kort is Ronaldinho in bezit van de Amerikaanse voetbalclub Greenville Triumph SC, dat actief is op het derde niveau in Amerika. De club werd opgericht in 2018 en speelt vanaf 2019 wedstrijden in de USL League One. Ronaldinho heeft zich gevoegd bij de investeerdersgroep waar de club al een samenwerking mee had. Greenville hoopt nu grotere stappen te gaan zetten in het Amerikaanse voetbal.

"De nadruk die Greenville Triumph op de jeugdopleiding is indrukwekkend", vertelt Ronaldinho op de clubkanalen. "Voor mij en onze groep is dit een kans om de groei van voetbal op alle leeftijden en niveaus te ondersteunen, en om deel uit te maken van een club die waarde hecht aan internationale aanwezigheid en een unieke mix van culturen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!