Szczesny duidelijk over 'rookverhalen' en Barça-transfer

'Als je maand geleden zei dat ik nu voor Barça zou spelen, had ik je uitgelachen'

Vandaag om 20:58
Laatste update: om 21:44

Wojciech Szczesny had niet verwacht zijn voetbalpensioen op te geven om een move naar FC Barcelona te maken. Tot de blessure van Marc-André ter Stegen was een Barça-transfer van de Pool zelfs 'een grote grap', zo stelt hij zelf. Ook gaat Szczesny kort in op het feit dat hij soms rokend gespot wordt.

Szczesny was eigenlijk gestopt met keepen, maar toen Barça bij hem aanklopte na de blessure van Ter Stegen hoefde hij niet lang na te denken. "Als je een maand geleden tegen me had gezegd dat ik nu nog voor Barça zou spelen, dan had ik je hardop uitgelachen. Tot een dag voor de blessure van Marc-André was dat een grote grap", zo zegt de 34-jarige goalie tegen Mundo Deportivo.

In het interview met MD krijgt Szczesny ook een vraag over het feit dat hij soms een sigaret rookt. "Wat ik daarover kan vertellen? Absoluut niets", is hij duidelijk. "Dit zijn dingen die ik niet ga veranderen in mijn privéleven. Het gaat ook niemand iets aan als ik rook. Het heeft geen invloed op me, ik werk juist twee keer zo hard op het veld. En ik doe het niet in het bijzijn van mijn kinderen, zodat het geen slechte invloed op ze heeft."

"Soms maakt iemand een foto van me, verborgen achter bomen, waar ik diegene niet kan zien. Ik probeer het te verbergen en niet aan mensen te laten zien. Maar als mensen denken dat ik mijn levensstijl in mijn privéleven ga aanpassen, zullen ze nog eens na moeten denken. Ik ben namelijk wie ik ben en dit gaat niemand verder wat aan. Ik wil beoordeeld worden als keeper, in plaats van op verhalen waar niemand echt om geeft."