Salah-Eddine: 'Zo had ik ook bij Ajax kunnen spelen'

Bravoure bij FC Twente: 'Ik wil naar de wereldtop, Barça of Real is de droom'

Vandaag om 09:34

Anass Salah-Eddine kreeg na het Europa League-duel met Fenerbahçe van voormalig ploeggenoot Dusan Tadic de bevestiging dat hij op de goede weg is. De 22-jarige vleugelverdediger ging bij Ajax kopje onder in het rampjaar, maar komt nu bij FC Twente bovendrijven.

Salah-Eddine vond het mooi om Tadic weer even te spreken. "Ik kan wel waarderen hoe hij alles doet om er het maximale uit te halen. Uit een wedstrijd, ook uit zijn carrière. Hij lééft voor zijn sport. Maar hij is ook gewoon een heel fijne gast. Vandaag stuurde hij me nog een appje: Goed gespeeld gisteren, je bent goed bezig, ga zo door. Dat waardeer ik enorm", zegt de Jong Oranje-speler tegen Voetbal International.

Bij Ajax ging het vorig seizoen een stuk moeizamer. "Ik deed wat ik kon, maar ik had liever in een andere periode de kans gekregen bij Ajax. Eerder had je oudere, ervaren spelers die de rest op sleeptouw namen. Dusan Tadic en Davy Klaassen bijvoorbeeld, die waren zo belangrijk voor het team. Tadic is een echte kwaliteitsspeler, hij hield de groep bij elkaar. Davy is een echte Ajacied. Die jongens misten we vorig jaar." Toch koestert hij geen wrok. "Je ziet dat Ajax nu beter draait, daar ben ik blij mee. Je gunt ze toch het beste."

Salah-Eddine moest niet per se weg. "Ik mocht eventueel blijven bij Ajax, maar er waren vijf linksbacks. Mijn perspectief was moeilijk. Ik heb niet het gevoel dat ik revanche moet nemen op Ajax. Maar ik denk wel: Hoe ik hier nu speel, had ik ook in de Arena kunnen spelen. Ik ben blij dat ik hiero kan laten zien wat ik in huis heb", stelt hij. Dit seizoen blinkt de vleugelverdediger regelmatig uit bij FC Twente. "Ik heb hard gewerkt voor mijn ontwikkeling, en dat doe ik nog steeds. Voetballend, fysiek en mentaal grijp ik alles aan om beter te worden."

Salah-Eddine durft te dromen. "Ik wil naar de wereldtop. Barça of Real, dat is de droom. Daar doe ik alles voor. Ik ben pas net begonnen en voel dat ik nog lang niet ben uitgeleerd." Zijn grote voorbeelden zijn Jordi Alba en Marcelo. "In mijn droomscenario ben ik ook ooit linksback bij één van die twee clubs."