Feyenoord krijgt Priske-advies uit Tsjechië

Feyenoord krijgt Priske-advies uit Tsjechië: 'Fans hier vonden hem ook niet leuk'

Vandaag om 20:34
Laatste update: om 21:27

Vladimir Grebennikov, journalist van het Tsjechische 02 TV Sport, vindt dat Brian Priske tijd moet krijgen bij Feyenoord. Grebennikov memoreert dat de Deense oefenmeester ook niet goed begon aan zijn periode bij Sparta Praag, maar dat het succes al snel kwam.

Feyenoord is onder Priske niet goed begonnen aan het seizoen, al boekten de Rotterdammers vorige week wel twee knappe zeges op Girona FC en FC Twente. Voor de camera van ESPN vertelt Grebennikov dat Priske bij Feyenoord ook een lastige start kende. "Het was moeilijk voor hem op het begin. In zijn beginperiode werd er een aantal keer gelijkgespeeld, terwijl het systeem ook niet werkte. Er was ook geen goede relatie met de fans. Hij moest zich aanpassen."

"In de grootste wedstrijd van Tsjechië, tegen Slavia Praag, verloren ze met 4-0. Dat was het omslagpunt", gaat Grebennikov verder. "Dat kwam doordat hij van systeem wisselde: hij ging met drie centrale verdedigers spelen. Daarna begonnen ze wedstrijden te winnen. De spelers begonnen zijn speelstijl en persoonlijkheid beter te begrijpen. Ze geloofden in de formatie en daardoor veranderde alles. De fans begonnen Priske ook leuk te vinden als persoon. Wat ik goed aan hem vond, was dat hij zich aan kon passen. Veel trainers hebben een groot ego en willen in hun eigen stijl en formatie spelen."

Recent maakte Priske bekend dat hij is gestopt met zijn veelbesproken huddle bij Feyenoord. Ook in Tsjechië deed de huddle veel stof opwaaien, toen Priske nog trainer van Sparta Praag was. "De mensen hier waren sceptisch in het begin: het was raar en we zijn het niet gewend in Tsjechië. Het was moeilijk voor ons om het te begrijpen. Na een paar gelijkespelen gingen mensen op die huddle letten en er grapjes over maken. Maar toen ze begonnen te winnen, zei iedereen: oké, dit is zijn stijl."

Al met al vindt Grebennikov dat Priske de tijd moet krijgen bij Feyenoord. "Ze moeten hem de kans geven om zichzelf te bewijzen. Sparta Praag heeft dat ook gedaan: ze hielden vertrouwen in hem toen het niet goed ging en ze zijn in twee jaar tijd twee keer kampioen geworden. Dat was dus een goede beslissing."