Spierings deelt sneertje uit na mislukt avontuur bij RC Lens

Spierings deelt sneertje uit: 'Fransen staan ​​niet open voor nieuwe mensen'

Vandaag om 19:33

Stijn Spierings heeft een sneertje uitgedeeld naar aanleiding van zijn mislukte avontuur bij RC Lens. De middenvelder, die nu uitkomt voor het Deense Bröndby, concludeert dat de mensen in Frankrijk 'niet openstaan voor nieuwe mensen'.

Spierings maakte in de zomer van 2023 transfervrij de overstap van Toulouse naar Lens. De Nederlander wist bij zijn nieuwe club echter geen indruk te maken en ging in september alweer terug naar Toulouse, dat gebruikmaakte van de 'joker' die clubs in de Franse competitie hebben. Afgelopen zomer liet Spierings Lens definitief achter zich en tekende hij bij Bröndby. Nu laat hij zich op een persconferentie uit over zijn atypische dienstverband bij Lens.

"Toen ik daar arriveerde, had ik het gevoel dat ik niet goed overweg kon met mijn teamgenoten en de coaches. Het was lastig met bijna iedereen. Ik had daar veel moeite mee, want bij Toulouse had ik na een succesvolle periode juist veel vrienden", zo vertelt Spierings, die een harde conclusie trekt. "De Fransen staan ​​niet open voor nieuwe mensen. Als je geen Frans spreekt, kan het lastig zijn. Na vier wedstrijden belde de coach me en vertelde me dat er geen plek meer voor me was in het team."

Bij Bröndby heeft Spierings in de laatste weken een basisplek veroverd. Bij de Deense club speelt hij samen met onder meer Sean Klaiber. Tot dusver staat de teller van Spierings op vijf duels in de competitie van Denemarken.