Feyenoord-aanvaller Paixão wekt ergernis

Feyenoord krijgt Paixão-advies: 'Ik erger me aan hem, je wordt er gek van'

Vandaag om 12:28

Het gedrag van Igor Paixão binnen de lijnen is een bron van ergernis. De linksbuiten van Feyenoord ligt wel erg vaak op de grond, oordeelt RTV Rijnmond-analist Harry van der Laan.

Paixão was in tien officiële duels dit seizoen goed voor twee doelpunten en drie assists, maar de 24-jarige Braziliaan zou te druk zijn met randzaken. "Ik erger me aan hem, dat rollen na elk tikje dat hij krijgt. Je wordt er helemaal gek van. Dat is echt Zuid-Amerikaans. Hij ligt meer op de grond dan dat hij op zijn benen staat", stelt Van der Laan bij RTV Rijnmond.

De oud-spits van Feyenoord vindt dat de club moet optreden tegen Paixão. "Die moet je bij zijn oor pakken en aanspreken dat hij weer gewoon moet gaan voetballen zoals hij vroeger deed. Die jongen kan echt leuk voetballen, kan een man uitspelen en kan een motor zijn vanuit die flank, maar hij is alleen maar bezig met proberen strafschoppen te versieren. Duikelingen, het is echt niet goed."

Van der Laan is een stuk enthousiaster over In-beom Hwang, al plaatst hij ook bij de Zuid-Koreaanse middenvelder een kanttekening. "Hij gaat wel veel gele kaarten pakken met zijn onbesuisde spel. Dat is zonde, want hij wordt een favoriet van het publiek, een sterspeler van dit elftal. En dan ga je hem af en toe moeten missen."