Taylor over Wout Weghorst

Taylor erkent: 'Dan is het wel de grote Weghorst-show, maar geen moeilijke jongen'

Vandaag om 08:51

Kenneth Taylor benadrukt dat de Ajax-selectie Wout Weghorst niet ervaart als een moeilijke jongen. De middenvelder van de Amsterdammers erkent wel dat het na de slotfase tegen FC Groningen, waarin de spits de zege voor Ajax veiligstelde, de grote Wout Weghorst-show was.

Ajax stond zondag tot de negentigste minuut niet op een zege tegen FC Groningen. Daar bracht Weghorst verandering in. In de 91e minuut kopte de spits de 2-1 binnen en drie minuten later verzorgde hij de assist op Chuba Akpom bij de 3-1. "Dan is het wel de Wout Weghorst-show", erkent Taylor bij de podcast Het Sportpaleis. "Ik kan daar wel van genieten. Het is fijn om zo'n jongen in de groep te hebben. Hij bracht ons wel over een dood punt heen en dat is fijn. Er worden altijd veel dingen gezegd, maar wij ervaren hem niet als een moeilijke jongen."

Taylor krijgt de vraag waar het huidige Ajax staat. "We zijn goede stappen aan het zetten", aldus de middenvelder. "We moeten niet te hard van stapel lopen. Het voelt nu goed voor ons allemaal. Dat is heel belangrijk. Het kost ook tijd, maar zoals zondag: we winnen nog. De punten tellen even zwaar als in een wedstrijd die je met 5-0 wint. Vorig jaar hadden we deze gelijk gespeeld. Voor ons als groep voelt dat goed."

Momenteel bereidt Taylor zich met Jong Oranje voor op de duels met Jong Mexico en Jong Zweden. De middenvelder zat wel in de voorselectie van het grote Oranje, maar Ronald Koeman liet hem afvallen.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!